Τα κόκκινα φανάρια της Τρούμπας στη “Μηχανή του Χρόνου”. Κυριακή στις 7 από τη ΝΕΡΙΤ

Τα κόκκινα φανάρια της Τρούμπας στη “Μηχανή του Χρόνου”. Κυριακή στις 7 από τη ΝΕΡΙΤ

Ο Γιάννης Κακουλίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρούμπα:

kakoulidis_“Εκείνο που έχω να καταθέσω είναι η διαπίστωσή μου ότι οι ιερόδουλες της Τρούμπας, στο σύνολό τους ήταν ακραία θρησκευόμενα πρόσωπα. Εγώ είχα αναπτύξει προσωπικές, φιλικές σχέσεις παιδιόθεν με πολλές από τις κυρίες της περιοχής κ όταν λέω κυρίες το εννοώ.

Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να δηλώσω ότι τα εφηβικά μου χρόνια, μεγάλο χρονικό διάστημα,τα πέρασα στην Τρούμπα. Υπήρξαν περίοδοι όπου αισθάνθηκα εξαιρετικώς τρυφερά για ορισμένες από τις κυρίες αυτές, οι οποίες με τρυφερότητα δέχθηκαν να γίνουν κ περιστασιακά σύντροφοί μου στα πρώτα νεανικά, ερωτικά σκιρτήματά μου. Τους οφείλω πολλά. Εκείνο που μπορώ με κάθε ειλικρίνεια και με κάθε εντιμότητα να καταθέσω, είναι ότι η Τρούμπα είχε αναπτύξει έναν δικό της πολιτισμό κ μια δική της ηθική”.

Απόσπασμα από το αφιέρωμα στην Τρούμπα. Η άλλη ματιά στην ιδιαίτερη περιοχή του Πειραιά.

troubaΟι ιστορίες με την «απαγορευμένη» Τρούμπα των καμπαρέ και του λιμανιού που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας.

Η οδός Φίλωνος και η οδός Νοταρά στέγασαν για πολλά χρόνια καμπαρέ και πορνεία.

Άνθρωποι που μεγάλωσαν στην περιοχή και έζησαν του λιμανιού τα πάθη, μας διηγούνται τα προσωπικά τους βιώματα και θυμούνται τις πεταλούδες της νύχτας, σε μια εποχή που ακόμη και ο πληρωμένος έρωτας έκρυβε ρομαντισμό. Αυτές τις ιστορίες, άλλοτε τραγικές, άλλοτε αστείες, θα σας παρουσιάσουμε σήμερα.

Η Μηχανή του Χρόνου φέρνει στο φως τις άγνωστες ιστορίες της Μπέμπας, της Νότας και της Σοράγιας, παρακολουθεί τον 6ο αμερικανικό στόλο να φτάνει στην Τρούμπα, αποκαλύπτει πως βγήκε η έκφραση «σε έπιασαν αμερικανάκι» και παρουσιάζει ιστορίες για αγαπητικούς, προστάτες και βιτριολίστριες.

Στη Μηχανή του Χρόνου με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, Κυριακή στις 19:00 στη ΝΕΡΙΤ

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu