Το διαστροφικό “ποτό” που οι Σουηδοί, εξανάγκαζαν τους Γερμανούς να πίνουν ως μέθοδο βασανισμού. Προκαλούσε αφόρητο πόνο και αηδία

Το διαστροφικό “ποτό” που οι Σουηδοί, εξανάγκαζαν τους Γερμανούς να πίνουν ως μέθοδο βασανισμού. Προκαλούσε αφόρητο πόνο και αηδία

Tο Schwedentrunk, ήταν ένα σουηδικό ποτό, που δε θα ήθελε κανείς να πιεί. Ήταν μια μέθοδος βασανισμού, κατά την οποία το θύμα αναγκαζόταν να καταπιεί μεγάλες ποσότητες βρώμικου υγρού, δηλαδή περιττώματα.

Προέλευση και ιστορία 

Το όνομα εφευρέθηκε από Γερμανούς που ήταν θύματα των Σουηδών κακοποιών και μισθοφόρων, κατά τη διάρκεια του “Τριακονταετούς πολέμου” (1618-1648). Οι Γερμανοί αγρότες, αναγκάζονταν να καταναλώνουν ένα μείγμα ανθρώπινων και ζωικών περιττωμάτων που συχνά ήταν βρασμένο και έπρεπε να το πιούν όλο. Αναφέρθηκε ως «Schwedentrunk», που στα γερμανικά σημαίνει: «Σουηδικό ποτό».

Αυτή η μέθοδος βασανιστηρίων πραγματοποιήθηκε και από άλλα διεθνή στρατεύματα, μισθοφόρους και κακοποιούς.

Οι Σουηδοί μισθοφόροι, έκαναν επιδρομές κυρίως στα χώρια, και ακολουθούσαν αυτή τη μέθοδο σε αγρότες για να αποκαλύψουν που έκρυβαν τα τιμαλφή , τρόφιμα, ζώα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Τι προκαλεί το ποτό 

Εκτός από την αηδία, την ασθένεια και την πιθανότητα βακτηριακής λοίμωξης, το Schwedentrunk προκαλούσε και έντονο γαστρικό πόνο. Επειδή τα υγρά είναι ασυμπίεστα, το στομάχι και τα έντερα του θύματος, επεκτείνονταν σε αναλογίες που δεν μπορούσαν να αντέξουν, για να καλύψουν τις άφθονες ποσότητες υγρού.

Αναπαράσταση βασανιστηρίων εξαναγκαστικής κατάποσης του σουηδικού ποτού. Youtube.

Εάν ένα άτομο δεν μπορούσε να καταναλώσει άλλο “ποτό” οι βασανιστές, κλωτσούσαν το θύμα, συχνά στο στομάχι ή τους καταπατούσαν για να επιδεινώσουν τον πόνο τους. Προκειμένου να παρασκευάζουν αυτό το “απεχθές” μείγμα, χρησιμοποιούσαν περιττώματα, ούρα και οτιδήποτε άλλο βρώμικο μπορούσαν να πάρουν τα χέρια τους.

Τα βασανιστήρια ήταν τόσο φρικτά που μνημονεύθηκαν σε πολλούς πίνακες και έργα γερμανικής λογοτεχνίας μετά τον πόλεμο. Ήταν η συνέχεια μιας άλλης φρικτής βασανιστικής μεθόδου που αποκαλούνταν “θεραπεία του νερού”, σε χειρότερη μορφή.

Αρχική εικόνα: Youtube

Διαβάστε ακόμα στη “ΜτΧ”: Το μαρτύριο της σταγόνας ή κινέζικο βασανιστήριο, δεν είχε καμία σχέση με την ασιατική χώρα. Πώς το νερό χρησιμοποιήθηκε ως μέθοδος βασανισμού με τρομερά επώδυνα αποτελέσματα

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu