Η 20χρονη που εξαφανίσθηκε. Καταδικάστηκαν, ο 37χρονος εραστής της και η 40χρονη γυναίκα του, χωρίς να βρεθεί ποτέ το πτώμα της. Τα τουίτ που τους οδήγησαν στη φυλακή

Η 20χρονη που εξαφανίσθηκε. Καταδικάστηκαν, ο 37χρονος εραστής της και η 40χρονη γυναίκα του, χωρίς να βρεθεί ποτέ το πτώμα της. Τα τουίτ που τους οδήγησαν στη φυλακή

Ξημερώματα 18ης Δεκεμβρίου 2013, Νότια Καρολίνα. Η Χέδερ Έλβις, στέλνει μήνυμα στην κολλητή της.

«Μου μαθαίνει να οδηγώ χειροκίνητο αμάξι!». Το ραντεβού της 20χρονης έδειχνε να πηγαίνει τέλεια.

Τίποτα δεν προμήνυε ότι λίγες ώρες αργότερα θα εξαφανιζόταν για πάντα.

Οι κινήσεις της εκείνο το βράδυ μπόρεσαν να ανιχνευτούν με μεγάλη ακρίβεια, τόσο από μαρτυρίες, όσο και από το ψηφιακό της στίγμα. Παρόλα αυτά, επί 8 χρόνια το μυστήριο παραμένει. Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η Χέδερ.

Το χρονικό

Η Χέδερ έβγαινε ραντεβού με αγόρι για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες. Ο ενθουσιασμός της ήταν εμφανής. Κι αυτό διότι τον τελευταίο μισό χρόνο είχε αγκιστρωθεί συναισθηματικά σε μία σχέση δίχως μέλλον. Αυτό το νέο αγόρι έδειχνε να είναι μία διέξοδος.

Η νύχτα εξελίχθηκε ομαλά. Απόδειξη και η τελευταία φωτογραφία που φαίνεται να περνά καλά μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι δρόμοι των δύο παιδιών χωρίστηκαν περί τη μία το ξημέρωμα, όταν το αγόρι την άφησε έξω από το διαμέρισμά της.

Η Χέδερ ανέβηκε στο σπίτι και έστειλε μήνυμα στην κολλητή της για το πόσο χαρούμενη ήταν. Δεν πέρασε ούτε ώρα όμως και όλα άλλαξαν.

Η 20χρονη τηλεφώνησε στη φίλη της, Μπριάννα, φανερά αναστατωμένη. Την είχε καλέσει ο πρώην της και επέμενε να συναντηθούν.

Η Μπριάννα την ηρέμησε και την έβαλε να υποσχεθεί ότι θα πήγαινε για ύπνο. Η Χέδερ συμφώνησε και η κλήση τερματίστηκε.

Μία ώρα αργότερα, το κινητό της εξέπεμπε σήμα από την πιο απομονωμένη γωνιά της πόλης. Η 20χρονη δεν τήρησε την υπόσχεσή της.

Μία θυελλώδης σχέση

Ένα εξάμηνο νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2013, η Χέδερ γνώρισε τον 37χρονο Σίντεϊ Μούρερ. Εργαζόταν ως τεχνικός στην παμπ που η 20χρονη ήταν σερβιτόρα. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα ανοικτή και εκδηλωτική. Έκανε αρκετά τουίτ που αναφέρονταν ξεκάθαρα στον Σίντνεϊ.

Μία από αυτές τις μέρες θα σύρω αυτόν τον άντρα μέσα στην ντουλάπα και θα τον κάνω δικό μου, ας με ελεήσει ο Κύριος…

Παρά τη διαφορά ηλικίας και την πιεστική συμπεριφορά της Χέδερ, η έλξη ήταν αμοιβαία. Πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε ερωτική σχέση. Τότε, η Χέδερ έμαθε ότι ο Σίντνεϊ ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Η πληροφορία αυτή δεν πτόησε κανέναν από τους δύο.

Το παράνομο ζευγάρι συνέχισε να συναντιέται συχνά εντός και εκτός εργασιακού χώρου και να βγαίνει ραντεβού. Μέχρι που τον Σεπτέμβρη, η γυναίκα του 37χρονου ανακάλυψε την απιστία.

Η εμμονική σύζυγος

Ο Σίντνεϊ μετέπειτα ισχυρίστηκε ότι η σχέση του με την Χέδερ είχε λήξει πολύ πριν η σύζυγός του το μάθει. Το σίγουρο ήταν, ότι όταν η 40χρονη Τάμμυ ανακάλυψε τον παράνομο δεσμό, η κατάσταση άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου.

Αποφάσισε να τα βάλει με την 20χρονη που “της έκλεψε τον άντρα” και όχι με τον άπιστο σύζυγο. Βρήκε το τηλέφωνο της Χέδερ και άρχισε να της στέλνει απειλητικά μηνύματα. Το παράνομο ζευγάρι είχε πάψει να βλέπεται τακτικά, όμως η νεαρή έτρεφε ακόμα συναισθήματα για τον Σίντνεϊ. Και εκείνος συχνά υπέκυπτε. Οπότε, η επικοινωνία τους παρέμενε διαρκής.

«Έχω βάλει να παρακολουθούν τον Σίντνεϊ από τον Ιανουάριο του 2012. Καλύτερα να πάρεις πίσω και να μιλήσεις με μένα, σώσε τον εαυτό σου. Λοιπόν… Είσαι έτοιμη να γνωρίσεις την ΚΥΡΙΑ;», έλεγε ένα από τα μηνύματα.

Η Χέδερ συνήθιζε να τα αγνοεί και να απορρίπτει τις κλήσεις. Δεν κατάφερνε όμως να μείνει μακριά από τον 37χρονο για πολύ καιρό.

Από την άλλη, εκείνος έδειχνε άβουλος και σχεδόν αμέτοχος στην όλη κατάσταση. Πληροφορίες που ήρθαν στην επιφάνεια αργότερα, ανέφεραν ότι υπήρχαν περιπτώσεις που η Τάμμυ τον έδενε της με χειροπέδες στο κρεβάτι για να μην φύγει. Τον ανάγκασε ακόμα, να “χτυπήσει” τατουάζ το όνομά της πάνω από τα γεννητικά του όργανα.

Συχνή τακτική της ήταν τέλος, να τραβά βίντεο και φωτογραφίες των δυο τους όταν βρίσκονταν σε προσωπικές στιγμές και να τις στέλνει στην Χέδερ.

Κάποια στιγμή τον Νοέμβριο, η 20χρονη δεν άντεξε άλλο. Αποφάσισε να κάνει πίσω, στέλνοντας στην Τάμμυ ένα καθησυχαστικό μήνυμα.

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς πια…

Η Τάμμυ όμως δεν ηρέμησε. Άρχισε να τηλεφωνεί στην παμπ, απαιτώντας την απόλυση της Χέδερ. Η προϊστάμενη του μαγαζιού δήλωσε αργότερα ότι η 40χρονη την τρόμαζε.

Μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη, η 20χρονη προσπάθησε να προχωρήσει στη ζωή της διακόπτοντας κάθε επικοινωνία. Οι ενοχλητικές κλήσεις της Τάμμυ σταδιακά ελαττώθηκαν. Η Χέδερ άρχισε να κάνει νέες γνωριμίες και στις 17 Δεκέμβρη αποφάσισε μετά από καιρό να βγει ραντεβού.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την τελευταία φωτογραφία της 20χρονης Χέδερ. Το παράνομο ειδύλλιο και η εμμονική σύζυγος που έδενε τον άντρα της με χειροπέδες για να μην την βλέπει

Αριστερά ο Σίντεϊ Μούρερ και δεξιά η γυναίκα του, Τάμμυ. YouTube

Εξαφάνιση

Αφού η 20χρονη γύρισε από το ραντεβού και μίλησε με την Μπριάννα, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, έλαβε μία κλήση από τον Σίντνεϊ.

Της υποσχόταν ότι ήταν αποφασισμένος να χωρίσει και την εκλιπαρούσε να βρεθούν.

Παρότι η Χέδερ υποσχέθηκε στην φίλη της να μην κάνει τίποτα, λίγο μετά τις 3, όπως αποκαλύπτει το στίγμα του κινητού της, μπήκε στο αυτοκίνητο και ξεκίνησε να κινείται. Σταμάτησε στο Peachtree, μία ερημική περιοχή πλάι στο τοπικό ποτάμι. Εκεί το κινητό της έκλεισε και το στίγμα της Χέδερ χάθηκε για πάντα.

Το επόμενο πρωί, οι δικοί της άρχισαν να ανησυχούν, καθώς η 20χρονη δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα και δεν εμφανίστηκε στην παμπ που εργαζόταν. Η εξαφάνισή της δηλώθηκε άμεσα στις αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Ένα 24ωρο αργότερα, εντοπίστηκε το αυτοκίνητό της δίπλα στο ποτάμι. Η Χέδερ παρέμενε άφαντη.

Η τελευταία φωτογραφία της Χέδερ

Από τις καταθέσεις φίλων και γνωστών, οι αρχές πολύ γρήγορα οδηγήθηκαν στα ίχνη των Μούρερ. Διαπίστωσαν ότι ο Σίντνεϊ ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε μιλήσει στην Χέδερ στο τηλέφωνο. Έπειτα, από τις κάμερες ασφαλείας της γειτονιάς τους, ανακάλυψαν ότι την ώρα της εξαφάνισης, το αντρόγυνο κατευθυνόταν με το τζιπ του προς το Peachtree.

Δίκη

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και τράβηξε την προσοχή εθνικών μέσων ενημέρωσης. Η κοινή γνώμη είχε προδικάσει τους Μούρερ ως δολοφόνους πολύ πριν η δίκη ξεκινήσει. Όλα τα νέα στοιχεία που ανέκυπταν ήταν εις βάρος τους. Επιπλέον, η παρορμητικότητα της Τάμμυ δυσχέραινε ακόμα περισσότερο τη θέση τους.

Λίγες μέρες αφού η εξαφάνιση δημοσιοποιήθηκε, έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook μεταξύ άλλων:

Λοιπόν, ο Σίντνεϊ με απάτησε τους μήνες Σεπτέμβρη-Οκτώβρη με μία ψυχοπαθή τσούλα, που από τότε έχει εξαφανιστεί…

Παράλληλα, βγήκαν στην επιφάνεια τα απειλητικά μηνύματα μηνών, με τα οποία η 40χρονη “βομβάρδιζε” τη Χέδερ.

Από την άλλη, ο Σίντνεϊ παραδέχθηκε ότι το μοιραίο βράδυ μίλησε με την κοπέλα, μόνο για να της ζητήσει να τον αφήσει ήσυχο.

Παρόλο που συνολικά τα στοιχεία εις βάρος τους ήταν περιστασιακά, δηλαδή δεν υπήρχε πτώμα ή δείγματα DNA, ο Σίντνεϊ και η Τάμμυ οδηγήθηκαν σε δίκη με τις κατηγορίες της απαγωγής και ανθρωποκτονίας.

Βάσει ενδείξεων που είδαν στο φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, εικάζεται ότι η Χέδερ ήταν έγκυος και αυτό ήταν το κίνητρο του φόνου.

Η βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αποσύρθηκε. Η ποινή που επιβλήθηκε στον Σίντνεϊ και στην Τάμμυ Μούρερ ήταν 30 χρόνια κάθειρξη στον καθένα.

Η Χέδερ Έλβις μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

αρχική εικόνα: YouTube

14χρονος, δολοφονία, ΑγγλίαΔιαβάστε στη “ΜτΧ”: Ο 14χρονος που σχεδίασε τη δολοφονία του, χρησιμοποιώντας το ίντερνετ. Τον μαχαίρωσε με δική του εντολή, ο φίλος που γνώρισε στο chatroom στο MSN. Μια απίστευτη ιστορία

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.