Μια ανάσα από τη Μαραθόπολη Μεσσηνίας βρίσκεται μια μαγευτική τοποθεσία στην περιοχή Πρώτη, ένα νησί, το σχήμα του οποίου μοιάζει με κροκόδειλο.

Στην περιοχή υπάρχιε μόνο μία παραλία, τη Βουρλιά, η οποία διαθέτει τιρκουάζ, εξωτικά νερά και λίγα μέτρα από την παραλία, το ναυάγιο του πλοίου Ανουάρ, μήκους 40 μέτρων, το οποίο βομβαρδίστηκε κατά τον Β. Π.Π. και κείτεται λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στον προφυλαγμένο όρμο της Βουρλιάς.

Το νησί διαθέτει έναν μόνιμο κάτοικο, τον μοναχό του Μοναστηριού της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου της Γοργοπηγής, που αποτελεί το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει στο νησί.
Στο νησάκι μπορεί επίσης κανείς να δει μισογκρεμισμένα σήμερα ασκητάρια, επιγραφές ναυτικών σε βράχια και ερείπια αρχαίας ακρόπολης.

Λίγα μέτρα μακριά από την παραλία υπάρχει ναυάγιο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η ιστορία της τοποθεσίας φθάνει μέχρι τα αρχαία χρόνια, καθώς εκεί είχαν αναζητήσει καταφύγιο κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο τα πλοία των Αθηναίων που κατέβαιναν από τη Ζάκυνθο προς την Πύλο και έπεσαν σε φοβερή τρικυμία.

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

Κατά την Τουρκοκρατία, το νησί αποτέλεσε το λημέρι του Μανιάτη Πειρ ατή Κατούλια, ο οποίος πραγματοποιούσε επιθές εις σε διερχόμενα ιστιοφόρα.

Οι επισκέπτες έχουν αρκετές επιλογές για σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, καταδύσεις ή ακόμα και αναρρίχηση.
Απολαύστε μια πτήση πάνω από την Πρώτη Μεσσηνίας, ένα ιδιότυπο και πανέμορφο νησί.

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Δείτε που βρίσκεται η εντυπωσιακή «δίδυμη» παραλία της Βοϊδοκοιλιάς που έχει σxήμα ωμέγα και δεν έχει ποτέ κύμα (βίντεο drone)…
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here