Το περσικό βασανιστήριο που επέφερε αργό θάνατο. Τα έντομα μόλυναν και καταβρόχθιζαν τη σάρκα του θύματος. Έτσι εκτελέστηκε ο δολοφόνος του Κύρου

Το περσικό βασανιστήριο που επέφερε αργό θάνατο. Τα έντομα μόλυναν και καταβρόχθιζαν τη σάρκα του θύματος. Έτσι εκτελέστηκε ο δολοφόνος του Κύρου

Στην αρχαία Περσία το βασανιστήριο με τα σκάφη σχεδιάστηκε για να προκαλεί τον πιο αργό και βασανιστικό θάνατο. Το θύμα παγιδευόταν αλειμμένο με γάλα και μέλι ανάμεσα σε δύο σκάφη. Οι βασανιστές παρέδιδαν το σώμα βορά στα έντομα, που προκαλούσαν έναν σατανικό τρόπο θανάτωσης.

Η ονομασία του αρχαίου  βασανιστηρίου προέρχεται από την ελληνική λέξη “σκάφη”. Στη διαδικασία χρησιμοποιούνταν μικρές βάρκες, σκάφη, ή κούφιες ξύλινες βάσεις που βαθούλωναν. Το βασανιστήριο χρονολογείται στην Περσία του 5ου αιώνα π.Χ. και σχεδιάστηκε για να επιφέρει όσο περισσότερο πόνο και δυσφορία μπορούσε σε έναν άνθρωπο που βασανιζόταν μέχρι να πεθάνει. Θύματα του υπήρξαν ένοχοι των πιο σκληρών εγκλημάτων όπως θεωρούταν η δολοφονία και η προδοσία.

Γύρω από τους κορμούς αλυσόδεναν το σώμα του θύματος

Tα έντομα μόλυναν και καταβρόχθιζαν τη σάρκα

Το θύμα παγιδευόταν ανάμεσα σε δύο μικρές βάρκες ή ξύλινους κορμούς δέντρων.

Η διαδικασία ήταν η εξής: το θύμα βρισκόταν σε ένα βάλτο ή οπουδήποτε μπορούσε να εκτεθεί για ώρες στον ήλιο και στα έντομα.

Οι βασανιστές αλυσόδεναν το θύμα με τέτοιο τρόπο στη βάρκα, ώστε τα χέρια και τα πόδια του να κρέμονται. Του έριχναν γάλα και μέλι, ώστε να στάζουν σε όλο το σώμα, να κολλούν στο πρόσωπο του και να καλύπτουν τα μάτια του.

Το μείγμα των υγρών στοιχείων που ήταν προσκολλημένο στο σώμα προκαλούσε την επίθεση κάθε είδους εντόμου. Παράσιτα, μύγες, αρουραίοι και κάθε ζώο που περιέβαλε το βάλτο εμφανιζόταν, κατανάλωνε το μείγμα και παράλληλα καταβρόχθιζε τη σάρκα του θύματος που σάπιζε.

H καταναγκαστική κατάποση γάλακτος και μελιού προκαλούσε συμπτώματα διάρροιας στο θύμα. Το πιο φρικιαστικό στοιχείο του βασανιστηρίου ήταν ότι το σώμα ήταν γεμάτο όχι μόνο από το γάλα και το μέλι αλλά και από περιττώματα.

Το θύμα παγιδευόταν ανάμεσα σε δύο βάρκες αλειμμένο με γάλα και μέλι

Τα θύματα κατέληγαν όταν σκουλήκια και παράσιτα έτρωγαν το σώμα, που σάπιζε. Μόλυναν τη σάρκα μέχρι να πάθει γάγγραινα. Τα έντομα ήταν αυτά που τελικά προκαλούσαν το θάνατο. Αυτό επιβεβαιωνόταν όταν ερχόταν στην επιφάνεια το μισοφαγωμένο σώμα του θύματος. Οι βασανιστές έτρεφαν καθημερινά τα θύματα με αυτό το μείγμα.

Έτσι δεν μπορούσαν να πεθάνουν ούτε από ασιτία ούτε από αφυδάτωση.

Ζούσαν για ημέρες και ο θάνατος τους προκαλούνταν αργά και βασανιστικά.

Το πιο γνωστό θύμα του βασανιστηρίου

Η πιο γνωστή περίπτωση από το βασανιστήριο με τα σκάφη ήταν ο νέος Πέρσης στρατιώτης, Μιθριδάτης. Καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί κατά λάθος σκότωσε τον Κύρο, τον νεότερο, έναν ευγενή που διεκδικούσε το θρόνο. Ο Αρταξέρξης ευγνωμονούσε τον νεαρό στρατιώτη για την πράξη του.

Μαζί είχαν συμφωνήσει να μην αποκαλύψουν τον φόνο γι΄ αυτό και ο βασιλιάς τον κάλυπτε. Όταν όμως ο Μιθριδάτης άρχισε να διαλαλεί τη δολοφονία, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Πέθανε από το βασανιστήριο με τα σκάφη. Ήταν και δολοφόνος και προδότης.

Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Το μαρτύριο της σταγόνας ή κινέζικο βασανιστήριο, δεν είχε καμία σχέση με την ασιατική χώρα. Πώς το νερό χρησιμοποιήθηκε ως μέθοδος βασανισμού με τρομερά επώδυνα αποτελέσματα

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu