Το ζαχαροπλαστείο του Κουρμαλίδη στη γωνία Σταδίου και Πεσπατζόγλου, ήταν το πρώτο μαγαζί της Αθήνας που για να ξεχωρίσει προσέλαβε το 1906 δύο σερβιτόρες!
Φυσικά το νέο μαθεύτηκε αμέσως και πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το μαγαζί για να χαζέψει το θέαμα και να πει φυσικά τη γνώμη του- συνηθισμένα πράγματα για εκείνη την εποχή. Τα σχόλια του κοινού κινούνταν μεταξύ του “να καεί το μαγαζί για παραδειγματισμό” και … “να κρεμαστεί ο Κουρμαλίδης στην πλατεία Συντάγματος”.
Φυσικά κάποιοι, ιδιαίτερα νεαροί φοιτητές, είχαν “κολλήσει” μέσα το μαγαζί και δεν το κουνούσαν με τίποτα!

Ζαχαροπλαστείον “Κουρμαλίδη”
Σ’όλα αυτά τα φαιδρά και στα παρατράγουδα που σίγουρα θα επακολουθούσαν, έβαλε τέλος την τρίτη μόλις μέρα η Αστυνομία.
Το ζαχαροπλαστείο σφραγίστηκε και ο καθένας μπορούσε να διαβάσει στην πόρτα του:
“Το κατάστημα εκλείσθη κατόπιν αποφάσεως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Απαγορεύεται αυστηρώς η εν αυτώ είσοδος. Η παρούσα διαταγή εξεδόθη προς περιφρούρησιν των Ηθών από πάσης προσβολής ή βλάβης.”
ΠΗΓΗ: “Τα Ανάλεκτα της Παλιάς Αθήνας”, Θωμάς Σιταράς, εκδόσεις Ωκεανίδα
Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Η πορνεία στην παλιά Αθήνα. Ποιες ήταν οι «παστρικές» και ποιες οι περίφημες «παξιμαδοκλέφτρες» ; Που τις έφτυναν και τις μούτζωναν; Η λαϊκιά Θεώνη και η αριστοκρατική κόρη του διπλωμάτη!
Ειδήσεις σήμερα:
- Άνδρας εγκλωβίστηκε για δύο μέρες σε φρεάτιο στη Θεσσαλονίκη. Τον έσωσαν παιδιά που τον άκουσαν να φωνάζει
- Πώς να προστατεύστε το smartphone σας από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι
- Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εγκαθίσταται μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του, μέσω του προγράμματος Golden Visa
- Σε τρεις ενήλικες και ένα παιδί δίνει ζωή ο 14χρονος που πνίγηκε στον Άραχθο, μετά από μεταμόσχευση οργάνων
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ