Το “νησί των παιδόφιλων” Little St. James και το “Λολίτα εξπρές” του Επστάιν. Πώς ο φίλος του Τράμπ και του πρίγκιπα Άντριου κακοποιούσε νεαρά κορίτσια

Το “νησί των παιδόφιλων” Little St. James και το “Λολίτα εξπρές” του Επστάιν. Πώς ο φίλος του Τράμπ και του πρίγκιπα Άντριου κακοποιούσε νεαρά κορίτσια
Το Little St. James είναι ένα μικρό ιδιωτικό νησί στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, το οποίο αγοράστηκε από τον Jeffrey Epstein το 1998 και από τότε σταδιακά άρχισε να αποκτάει κακή φήμη.

Ο εκατομμυριούχος χρηματιστής ήταν γνωστός για τον πλούτο του, χωρίς να γνωρίζει κανείς ακριβώς πώς τον απέκτησε, μέχρι που οι καταγγελίες για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων και ενηλίκων γυναικών άρχισαν να πολλαπλασιάζονται. Το νησί αγοράστηκε στην τιμή των 7,95 εκ. δολαρίων και αποτέλεσε ένα από τα μέρη που χρησιμοποιούσε για να “δανείζει” νεαρά κορίτσια σε ανθρώπους της υψηλής κοινωνίας.

Το χάρισμά του ήταν ότι μπορούσε να κάνει τους πάντες να τον εμπιστευτούν και εκείνος με την σειρά του τους εκμεταλλευόταν. Η φήμη του χτίστηκε πάνω σε απάτες και κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσα σε πολύ ισχυρούς ανθρώπους. Κατά τη δεκαετία του ‘70 ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγητής σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία, δίχως να έχει πτυχίο πανεπιστημίου.Εκεί έκανε τις πρώτες του επαφές με άτομα κύρους και διαμόρφωσε γύρω του έναν ελιτιστικό κύκλο γνωριμιών. Χρησιμοποίησε αυτή την δικτύωση, ώστε να ασχοληθεί με την χρηματιστηριακή αγορά και αργότερα να δημιουργήσει μια συμβουλευτική εταιρία για δισεκατομμυριούχους. Με όποιον δημιουργούσε οικονομικές σχέσεις, επιδίωκε να γίνουν και φιλικές, ώστε να μπορεί να γνωρίζει πληροφορίες με τις οποίες θα τον εκβίαζε.

Η λίστα με τους διάσημους επισκέπτες του νησιού περιλάμβανε ονόματα όπως ο Τραμπ, ο Κλίντον και ο Πρίγκιπας Άντριου. YouTube

Η λίστα με τους διάσημους επισκέπτες του νησιού είναι πολύ μεγάλη και περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Τραμπ, ο Κλίντον και ο Πρίγκιπας Άντριου. Μεγάλη, όμως, είναι και η λίστα των νεαρών κοριτσιών που κατέφθαναν στο Little St. James με το ιδιωτικό τζετ του Epstein και “συντρόφευαν” κάποιους από τους ισχυρούς άντρες.

Το 2005 γίνεται η πρώτη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του Palm Beach για σεξουαλική παρενόχληση ενός ανήλικου κοριτσιού. Ο Epstein ζητούσε από έφηβα κορίτσια να τον επισκεφτούν στην οικία του στο Palm Beach και να κάνουν μασάζ με αντάλλαγμα ένα μικρό χρηματικό ποσό. Τις κοπέλες επέλεγε και προσέγγιζε η σύντροφος του, Ghislaine Maxwell. Τα κορίτσια εν αγνοία τους για το τι επρόκειτο να συμβεί το θεωρούσαν ευκαιρία για να βγάλουν λίγα χρήματα, δεδομένου ότι συνήθως τα θύματα ανήκαν σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα.

Συχνά τις παραλάμβανε η Maxwell και τις οδηγούσε στο πολυτελές σπίτι του Epstein. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να δημιουργεί μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μια φιλική ατμόσφαιρα με τα νεαρά θύματα. Κατά την διάρκεια του μασάζ, ο Epstein τους ζητούσε να γδυθούν και συχνά προχωρούσε σε σεξουαλική κακοποίηση. Αν κάποια αντιστεκόταν, την δελέαζε τάζοντας της ότι θα χρηματοδοτήσει τις σπουδές της, ότι θα την βοηθήσει με την καριέρα της, ότι θα είναι η προσωπική του μασέρ στα ταξίδια του και θα ταξιδεύει δωρεάν ή ζητούσε να του φέρει άλλες κοπέλες επί πληρωμή. Γρήγορα δημιουργήθηκε ένα δίκτυο, με περισσότερες από 80 γυναίκες, στο οποίο προσέθετε συνέχεια και νέα θύματα ηλικίας από δεκατεσσάρων ετών.

Διαβάστε ακόμα: Το «πείραμα Κέντλερ». Ο Γερμανός ψυχολόγος που επί 30 χρόνια έδινε σε παιδόφιλους την κηδεμονία άστεγων παιδιών. Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις μετά το θάνατό του

Όλες οι κοπέλες που τον συνόδευαν στο ιδιωτικό του νησί περιέγραψαν την ίδια εμπειρία. Από την πρώτη στιγμή ένιωθαν παγιδευμένες, καταλάβαιναν ότι δεν βρίσκονται εκεί μόνο για να του κάνουν μασάζ και δεν μπορούσαν καν να δοκιμάσουν να αποδράσουν, καθώς όλο το νησί παρακολουθούταν από κάμερες. Οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού παρατηρούσαν τις περίεργες δραστηριότητες και γι’ αυτό άρχισαν να το αποκαλούν το “Νησί της Αμαρτίας” ή το “Νησί του Παιδόφιλου”, ενώ επίσης αποκαλούσαν το τζετ του Epstein “Lolita Express”. Οι εργαζόμενοι του φαινόταν να γνωρίζουν την κατάσταση, αλλά δεν τολμούσαν να αντιδράσουν.

Ο Epstein αγόρασε το νησί στην τιμή των 7,95 εκ. δολαρίων. Flickr

Η φυλάκιση και ο μυστήριος θάνατος του

Η υπόθεση για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων και διακίνηση γυναικών άνοιξε δύο φορές. Την πρώτη φορά το 2008 ο Epstein δικάστηκε και φυλακίστηκε για 18 μήνες με πολύ ευνοϊκές συνθήκες φυλάκισης που του επέτρεπαν να βγαίνει από την φυλακή μέχρι και δώδεκα ώρες, έξι μέρες την εβδομάδα ως άδεια εργασίας και να πηγαίνει για ψώνια ή άθληση.

Τη δεκαετία του ’70 ο Epstein εργάστηκε ως καθηγητής. YouTube

Μετά την πρόωρη αποφυλάκισή του, συνεχίστηκαν οι έρευνες. Τα θύματα ένιωθαν ότι δεν είχε αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι αφήνοντάς τον ελεύθερο θα κινδύνευαν και άλλες γυναίκες.

Το 2019 συνελήφθη από το FBI και την αστυνομία της Νέας Υόρκης και, αφού κρίθηκε ένοχος, οδηγήθηκε στο κελί του στο Metropolitan Correctional Center όπου και βρέθηκε νεκρός ένα μήνα αργότερα. Η αυτοψία έδειξε ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, κάτι που δεν έγινε πιστευτό από πολλούς. Ο Epstein βρισκόταν σε ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης, διότι δέκα μέρες πριν τον θάνατο του είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Αυτό σήμαινε ότι θα μοιράζονταν το κελί και θα ελεγχόταν κάθε μισή ώρα. Την νύχτα του θανάτου του αυτοί οι κανόνες δεν τηρήθηκαν, οι φύλακες αποκοιμήθηκαν και οι δύο κάμερες μπροστά από το κελί του Epstein δυσλειτουργούσαν. Μέχρι σήμερα πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε επειδή ήξερε πληροφορίες που θα μπορούσαν να “καταστρέψουν” ανθρώπους με κύρος.

Σήμερα, το Little St. James πλέον επιχειρεί να απαλλαγεί από το κακόφημο παρελθόν του και πωλείται πάνω από 63 εκατομμύρια δολάρια. Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι, ενώ ήταν πάντα ένα πολύ ήρεμο νησί, τώρα προσελκύει πολλούς τουρίστες, οι οποίοι είναι περίεργοι να δουν και από κοντά τον τόπο που πραγματοποιήθηκαν τα εγκλήματα του Jeffrey Epstein.

αρχική εικόνα: Wikimediamtx Commons

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Ο Μr Weakileaks άλλαξε 37 σχολεία, χωρίς να επηρεαστούν οι επιδόσεις του. Συνελήφθη στα 20 ως χάκερ, αλλά εξάρθρωσε δίκτυο παιδόφιλων. Γιατί άλλαξε στάση το Εκουαδόρ και συνελήφθη

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu