Την Ελλάδα που χάθηκε μέσα από τον παλιό κινηματογράφο παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, τη Δευτέρα 16 Απριλίου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY.

Η εκπομπή επεξεργάστηκε το μεγάλο οπτικοακουστικό υλικό της δεκαετίας του ΄50 και ΄60 και μέσα από την τεράστια κινηματογραφική παραγωγή της εποχής, κατέγραψε όλες τις συνήθειες και τις μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Τότε που σταδιακά οι χωματόδρομοι έγιναν άσφαλτος, οι μονοκατοικίες γκρεμίζονταν για να γίνουν πολυκατοικίες και οι πολίτες έκαναν ουρά για ένα τηλεφώνημα.

Η έρευνα γεφυρώνει το χθές με το σήμερα και μέσα από μαρτυρίες και  ντοκουμέντα αναλύει την μεγάλη κοινωνική αλλαγή που συντελέστηκε.
Ο Χρίστος Βασιλόπουλος συνομίλησε με παλιούς πρωταγωνιστές που έζησαν την εποχή και ερμήνευσαν αξέχαστους ρόλους, αλλά και με κοινωνιολόγους και ιστορικούς του κινηματογράφου, που εξηγούν πόσο αληθινά είναι όσα κατέγραψε ο κινηματογραφικός φακός των δημιουργών.

Στην εκπομπή μιλούν:

Άννα Λυδάκη- καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άρης Μαλανδράκης- δημοσιογράφος, Γιώργος Κωνσταντίνου- ηθοποιός, Παναγιώτης Δενδραμής- καθηγητής ιστορίας του κινηματογράφου στη σχολή Σταυράκου, Γιάννης Βογιατζής- ηθοποιός, Λίνα Μυλωνάκη- ιστορικός κινηματογράφου- δημοσιογράφος, Γιάννης Γκροσδάνης- κριτικός κινηματογράφου, Γιώργος Μοσχίδης- ηθοποιός, Ιωάννα Αθανασάτου- Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Κομνηνού- καθηγήτρια κοινωνιολογίας και πρόεδρος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το επεισόδιο επαναλαμβάνεται την Κυριακή 22 Απριλίου στις πέντε το απόγευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here