Η Μεγάλη Άμμος, στο Μαρμάρι Εύβοιας είναι η πιο πολυσυζητημένη παραλία του φετινού καλοκαιριού με αφορμή την τουριστική καμπάνια για τη χώρα, ύστερα από το ισχυρό πλήγμα του κορονοϊού. 

Η παραλία της Μεγάλης Άμμου είναι ξακουστή για το περίεργο σχήμα της. Είναι μια μεγάλη λωρίδα άμμου μέσα στην θάλασσα η οποία έχει την ιδιότητα να αλλάζει σχήμα ανάλογα με την φορά του ανέμου, του κύματος και του νερού.

Το Μαρμάρι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο και βρίσκεται απέναντι και δυτικά της Ραφήνας. Απέχει 111 χλμ ΝΑ. από την Χαλκίδα και 13 χλμ. από την Κάρυστο.

Η παραλία της Μεγάλης Άμμου είναι ξακουστή για το σχήμα που συνεχώς αλλάζει.

Η ευρύτερη περιοχή είναι πλούσια σε πετρώματα και τα οι κάτοικοί της από τα παλιότερα χρόνια ασχολούνται με την επεξεργασία και εξαγωγή πετρωμάτων μαρμάρου και σχιστόλιθου καθώς και με την εξόρυξη της φημισμένης πλάκας Καρύστου.

Διαβάστε επίσης: Δείτε το εντυπωσιακό φαινόμενο της υπερχείλισης της λίμνης Υλίκης που δημιουργεί καταρράκτες. Πως συνδέεται με την γειτονική Παραλίμνη που «ζει» στην σκιά της …

Παρακολουθήστε την εντυπωσιακή πτήση drone του Up Stories, από το προσωπικό του κανάλι στο YouTube, πάνω από την καταγάλανη παραλία της Μεγάλης Άμμου στην Εύβοια.

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Μια από τις βαθύτερες λίμνες της χώρας βρίσκεται στο Πωγώνι Ηπείρου. Εκεί ζει ένα είδος αετού που «γαβγίζει». H δικαστική διαμάχη για να περάσει στο Δημόσιο (drone) …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here