Πώς αντέδρασαν οι ευρωπαϊκές χώρες στο ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821; Η Ιερά Συμμαχία θεωρούσε ότι ήταν έργο του Σατανά, ενώ οι ομόθρησκοι Ρώσοι έδιναν μόνο υποσχέσεις (βίντεο)

Πώς αντέδρασαν οι ευρωπαϊκές χώρες στο ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821; Η Ιερά Συμμαχία θεωρούσε ότι ήταν έργο του Σατανά, ενώ οι ομόθρησκοι Ρώσοι έδιναν μόνο υποσχέσεις (βίντεο)
Μετά από σχεδόν τέσσερις αιώνες υποδούλωσης, οι Έλληνες εξακολουθούσαν να επιδιώκουν την ανεξαρτησία τους.

Σχεδόν πάντα περίμεναν την ελευθερία από την ισχυρή Ρωσία των Τσάρων.

Η ελπίδα των Ελλήνων δεν γεννήθηκε τυχαία.

Το 1774, με τη Συνθήκη Κιουτσούκ Καϊναρτζή, η Ρωσία έθετε υπό την προστασία της τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στην πράξη όμως, δεν υπήρξε καμία προστασία και η Ρωσία δεν άσκησε πολιτική πίεση προς τους Οθωμανούς.

Ο τσάρος Αλέξανδρος ήθελε την απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά μόνο στη θεωρία.

Οι Έλληνες όταν κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με ανυπόστατες υποσχέσεις, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ποια ήταν η αντίδραση των Ευρωπαίων;

“Σύμφωνα με τις αρχές της Ιεράς Συμμαχίας, κάθε επανάσταση ήταν έργο του Σατανά και κάθε σκλαβιά κάτω από το ζυγό του σουλτάνου είναι ευλογημένη από το Θεό”, αναφέρουν οι ιστορικοί για να δείξουν την δυσχερή θέση των Ελλήνων.

Στις 14 Δεκεμβρίου 1822 η Ιερή Συμμαχία καταδίκασε την ελληνική επανάσταση θεωρώντας τη διακήρυξή της «αυθάδη και αδεξία».

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» ποιες χώρες αντέδρασαν αρνητικά στην ελληνική Επανάσταση και τι υποστήριζαν οι χώρες – μέλη της Ιερής Συμμαχίας.

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: «Το ξανθό γένος των Ρώσων που θα σώσει την Ελλάδα». Ένα ωραίο παραμύθι, που η Ελλάδα το πλήρωνε πάντα με αίμα.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu