Αναδημοσίευση από Huffingtonpost
Είναι ίσως το πιο σπάνιο πλάσμα του κόσμου. Ανθρώπινο μάτι το έχει δει μόλις τρεις φορές στα χρονικά, παρόλα αυτά πιάστηκε πρόσφατα στο φακό ενός βιολόγου κοντά στην ακτή των νησιών Παπούα στη Νέα Γουινέα.
Το σπάνιο πλάσμα ονομάζεται «Allonautilus scrobiculatus» και πιστεύεται ότι έχει επιβιώσει και τις δύο περιόδους των παγετώνων, ενώ χρονολογείται πριν από την εποχή των δεινοσαύρων. Σύμφωνα με την Independent μέχρι στιγμής μόνο δύο άνθρωποι έχουν καταφέρει να το δουν.
Ο ένας ήταν ο καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγνκτον, Πήτερ Γουόρντ, ο οποίος είδε για πρώτη φορά το πλάσμα αυτό το 1984.
Το πλάσμα αυτό είναι μακρινός ξάδερφος των καλαμαριών και των σουπιών και έχουν βαπτιστεί ως ζωντανά απολιθώματα των ωκεανών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξαιτίας των διακριτικών κοχυλιών τα οποία εμφανίζονται ως απολιθώματα σε μια περίοδο 500 εκατ. ετών.
Το πλάσμα αυτό χρειάζεται μία λεπτή ισορροπία για να επιβιώσει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αδυνατούν αντεπεξέλθουν στο νερό όταν είναι πολύ ζεστό, ενώ κινδυνεύουν να χαθούν σε βάθος 2.500 μέτρων.
Ωστόσο, τα πλάσματα αυτά απειλούνται με εξαφάνιση χάρη στην παράνομη αλιεία και τις εξορυκτικές δραστηριότητες.
«Αυτό θα μπορούσε να είναι το πιο σπάνιο πλάσμα στον κόσμο. Θα έπρεπε να γνωρίζουμε εάν βρίσκεται και πουθενά αλλού», τόνισε
ο Γουόρντ.
Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει το παράξενο αυτό πλάσμα σε μια σπάνια υποθαλάσσια λήψη το 2010. Απολαύστε το:
Ειδήσεις σήμερα:
- Ξεκινά από σήμερα η αξιολόγηση των δημόσιων νοσοκομείων από τους ασθενείς. Η διαδικασία με το sms μετά το εξιτήριο
- Καταργούνται από σήμερα τα δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κάντζα. Θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία
- Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις. Μέχρι πότε θα διαρκέσουν, τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
- Τέλος στα μετρητά για ενοίκια από το 2026, δεκαπλάσια πρόστιμα για «μαύρες» συναλλαγές. Το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ