Τρεις αυτοκτονίες, μετά την αποκάλυψη εκατομμυρίων ονομάτων από παντρεμένους που έμπαιναν σε ιστοσελίδα για εξωσυζυγικές σχέσεις. Αυτοκτόνησε ακόμη και ένας πάστορας ενώ υπήρχαν χρήστες και από τη Σ.Αραβία όπου η μοιχεία τιμωρείται με θάνατο

Τρεις αυτοκτονίες, μετά την αποκάλυψη εκατομμυρίων ονομάτων από παντρεμένους που έμπαιναν σε ιστοσελίδα για εξωσυζυγικές σχέσεις. Αυτοκτόνησε ακόμη και ένας πάστορας ενώ υπήρχαν χρήστες και από τη Σ.Αραβία όπου η μοιχεία τιμωρείται με θάνατο

«Η ζωή είναι μικρή. Κάνε μια σχέση».

Αυτό είναι το σλόγκαν της ιστοσελίδας «Ashley Madison», όπου παντρεμένοι μπορούσαν να εγγραφούν, για να βρουν άλλους παντρεμένους, που ενδιαφέρονταν για εξωσυζυγικές σχέσεις.

Οι χρήστες του site μπορούσαν να κοιμούνται ήσυχοι, καθώς οι ταυτότητές τους παρέμεναν ως επί το πλείστον κρυφές.

Γι’ αυτό το επέλεγαν οι περισσότεροι, καθώς σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το tinder, υπήρχαν πολλοί γνωστοί τους.

Μπορούσαν μάλιστα να διαγράψουν κάθε ίχνος της δραστηριότητάς τους στο site, πληρώνοντας 19 δολάρια.

Τα μέλη ξεπερνούσαν τα 40 εκατομμύρια και προέρχονταν από όλο τον κόσμο.

Αν τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών κυκλοφορούσαν δημοσίως, πολλές οικογένειες θα διαλύονταν.

Βέβαια, οι διαχειριστές του site επιβεβαίωναν ότι οι πληροφορίες ήταν απόλυτα ασφαλής.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου του 2015, όταν η ιστοσελίδα δέχτηκε «τρομοκρατική επίθεση».

Μια ομάδα χάκερ, με το όνομα «The Impact Team, «επιτέθηκε» και υπόκλεψε τεράστιο όγκο προσωπικών στοιχείων.

Οι χάκερ δήλωσαν ότι ήθελαν να δώσουν ένα τέλος στην απιστία μέσω διαδικτύου, αλλά και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους της σελίδας, που ανάγκαζαν τους χρήστες να πληρώσουν 19 δολάρια, αν ήθελαν να αποχωρήσουν απ’ το site.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε, τα στοιχεία δεν διαγράφονταν ποτέ, απλώς δεν ήταν εμφανή σε όλους.

Λίγες μέρες μετά την υποκλοπή, τα στοιχεία κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σε μορφή αρχείου torrent.

Οποιοσδήποτε ενδιαφερόταν, μπορούσε να κατεβάσει το αρχείο, που περιείχε εκατομμύρια διευθύνσεις email και προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, ενώ δεκάδες χρήστες έκαναν μήνυση για τη διαρροή.

Το homepage της ιστοσελίδας "www.ashleymadison.com"

Το homepage της ιστοσελίδας “www.ashleymadison.com”

Η ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι θα έδινε 500 χιλιάδες δολάρια, σε όποιον τους έδινε πληροφορίες για τους χάκερ.

Βέβαια η εταιρεία είναι καναδέζικη και αναφερόταν σε δολάρια του Καναδά, που αντιστοιχούν σε 300 χιλιάδες δολάρια Αμερικής.

Η ταυτότητα των χάκερ δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά η επικρατέστερες θεωρίες ήθελαν για «εγκέφαλο» κάποιον τεχνικό που είχε εργαστεί για σύντομο χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα.

Η αποκάλυψη εκατομμυρίων «μοίχων»

Εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν εκτεθειμένοι.

Δεν απειλούνταν μόνο από τη διάλυση των γάμων τους, αλλά και από το δημόσιο χαρακτήρα της αποκάλυψης.

Συνάδελφοι, μακρινοί συγγενείς, φίλοι, αλλά και άγνωστοι, μπορούσαν να μάθουν πληροφορίες για την προσωπική ζωή των χρηστών.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίασαν ότι οι «άπιστοι» άξιζαν ό,τι έπαθαν, όχι μόνο επειδή απάτησαν τους συντρόφους τους, αλλά επειδή εμπιστεύτηκαν μία ιστοσελίδα.

Ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για δικό τους όφελος.

Εντόπιζαν παντρεμένους χρήστες και τους εκβίαζαν, λέγοντας πως θα αποκαλύψουν την απιστία στους συζύγους τους, αν δεν τους έδιναν το χρηματικό ποσό που τους ζητούσαν.

Η αστυνομία του Τορόντο συνέδεσε δύο αυτοκτονίες με την αποκάλυψη, ενώ ένας πάστορας απ’ τη Νέα Ορλεάνη ανέφερε σε αποχαιρετιστήριο σημείωμα ότι αυτοκτόνησε εξαιτίας της.

Αποκαλύφθηκε ακόμα και οι παράνομες σχέσεις του διευθύνοντος συμβούλου, Νολ Μπάιντερμαν, ο οποίος απατούσε τη γυναίκα του όχι με μία, αλλά με τρεις γυναίκες.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Νολ Μπάιντερμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος, Νολ Μπάιντερμαν

Ποιοι απατούν περισσότερο;

Δεν άργησαν να εμφανιστούν και τα αποτελέσματα κοινωνιολογικών ερευνών σχετικά με τις προτιμήσεις των εκατομμυρίων χρηστών του «Ashley Madison».

Το 86% των χρηστών ήταν άντρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που δεν ξεπερνούσαν το 14%.

Το μεγαλύτερο μέρος των μελών προερχόταν από την Αμερική, την Αυστραλία και την Ευρώπη, αλλά περίπου 40 χιλιάδες χρήστες κατάγονταν από τη Σαουδική Αραβία, όπου η μοιχεία μπορεί να τιμωρηθεί ακόμη και με θάνατο.

Περίπου το 34% των χρηστών ήταν ψεύτικες εγγραφές, που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικό χρήστη, ενώ μεγάλο ποσοστό, το 40% δεν ήταν καν δεσμευμένο.

Επρόκειτο για ελεύθερους άντρες και γυναίκες που απλώς αναζητούσαν σύντροφο.

Η «απιστία» βραβεύεται με Χρυσές Σφαίρες

Το σκάνδαλο δεν φάνηκε να μειώνει τη δημοτικότητα της ιστοσελίδας.

Λίγους μήνες μετά τη διαρροή, ανακοίνωσε ότι είχαν γίνει 4 εκατομμύρια νέες εγγραφές και ο κόσμος συνέχιζε ακάθεκτος να «κυνηγά τον έρωτα».

Ο Ντόμινικ Γουέστ και η Ρουθ Γουίλσον στην σειρά "The Affair"

Ο Ντόμινικ Γουέστ και η Ρουθ Γουίλσον στην σειρά “The Affair”

«Το ενδιαφέρον του κόσμου ελκύεται αμέσως μόλις κάποιος μιλήσει για απιστίες και εξωσυζυγικές σχέσεις», δήλωσε ο  δημοφιλής Βρετανός ηθοποιός, Ντόμινικ Γουέστ.

«Ένας απ’ τους λόγους είναι ότι αντιλαμβάνονται πόσο λάθος είναι, μια προδοσία και ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε κάποιον. Αλλά νομίζω ότι πολλοί απλώς εύχονται να το είχαν κάνει.

Ζηλεύουν ή δεν ξέρω, ίσως απλώς να ξεφορτωθούν έναν γάμο χωρίς έρωτα».

Ο Γουέστ έχει γίνει «σύμβολο» της συζυγικής απιστίας, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια πρωταγωνιστεί στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά, «The Affair», που ακολουθεί την εξέλιξη ενός παθιασμένου, εξωσυζυγικού έρωτα.

Ο ίδιος βέβαια είναι παντρεμένος και δηλώνει πανευτυχής, αλλά έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον χαρακτήρα που υποδύεται, τον Νόα Σόλογουεϊ.

Δεν είναι τυχαίο. Η ερμηνεία του έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, με πολλούς να σχολιάζουν ότι είναι η καλύτερη της καριέρας του.

Στο παρελθόν, είχε συμπρωταγωνιστήσει με την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία «Mona Lisa Smile», είχε εμφανιστεί στους «300», ενώ ξεχώρισε στην αμερικάνικη σειρά «The Wire».

Η σειρά βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα “Καλύτερης Δραματικής Σειράς” το 2015 καθώς και τ¨η Σφαίρα για την “Καλύτερη Δραματική Ηθοποιό σε Τηλεοπτική Σειρά”, για την συμπρωταγωνίστριά του, Ρουθ Γουίλσον.

Το 2016, η Μόρα Τιέρνι, που υποδύεται τη σύζυγό του, κέρδισε τη Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu