Τα πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου σε συνδυασμό με το παρθένο τοπίο, συνθέτουν τη μαγευτική ομορφιά της παραλίας Βαθυαβάλι. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας σε κοντινή απόσταση από την Πογωνιά.

Youtube

Απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Λευκάδα και θα μπορούσε να ανήκει σε αυτήν, αν κρίνει κανείς από το τοπίο με τα καταγάλανα νερά, τη λευκή άμμο και τη βλάστηση της ακτής. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια αποκομμένο, το Βαθυαβάλι βρίσκεται μετά τον Αϊ Γιάννη και το Βαρκό και ήταν γνωστό μόνο στους ιστιοπλόους.

Η εξωτική παραλία της Αιτωλοακαρνανίας είναι δύσκολα προσβάσιμη και γι΄αυτό τον λόγο διατηρήθηκε παρθένο το τοπίο. Μόνο τα τελευταία χρόνια προσέλκυσε περισσότερο κόσμο και οι ντόπιοι άρχισαν να την εκμεταλλεύονται βάζοντας ξαπλώστρες και ομπρέλες. Από το 2013 ξεκίνησε να λειτουργεί μία μικρή καντίνα και ο δρόμος πλέον έχει βελτιωθεί.

Youtube

Τα τελευταία χρόνια η εξωτική παραλία έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση και πολλοί επισκέπτες συρρέουν από διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο. Δείτε από ψηλά το Βαθυαβάλι από το κανάλι Haanity στο Youtube:

Πηγή αρχικής εικόνας: Youtube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Πτήση πάνω από το απρόσιτο «Αγιοφάραγγο» με την κρυφή λίμνη. Ο θρύλος με τους 300 ερημίτες που συναντιόνταν μια φορά το χρόνο για να δουν πόσοι είχαν απομείνει (drone)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here