«Απήχθη εκουσίως η κα Ρένα Βλαχοπούλου» από τον εραστή της. Η περιπετειώδης ερωτική ζωή της ηθοποιού που παντρεύτηκε ποδοσφαιριστή, απήχθη από γιο τραπεζίτη και γοήτευσε τον Σάχη της Περσίας

«Απήχθη εκουσίως η κα Ρένα Βλαχοπούλου» από τον εραστή της. Η περιπετειώδης ερωτική ζωή της ηθοποιού που παντρεύτηκε ποδοσφαιριστή, απήχθη από γιο τραπεζίτη και γοήτευσε τον Σάχη της Περσίας

Στον κινηματογραφικό της βίο, δεν ήταν η μοιραία γυναίκα, που είχε ερωτικές κατακτήσεις και περιπετειώδεις σχέσεις. Στην πραγματική ζωή όμως, η Ρένα Βλαχοπούλου ράγιζε τις καρδιές των ανδρών και βρισκόταν στο επίκεντρο του φλέρτ.

Η εικόνα που σχημάτισε το κοινό γι’ αυτήν, ταιριάζει στο στερεότυπο της τρελής σαραντάρας.

Και όμως η Ρένα Βλαχοπούλου είχε διατελέσει εικοσάρα με εκρηκτικό ταμπεραμέντο.

Σε μια εποχή που τα ερωτικά ήθη ήταν συντηρητικά, η όμορφη Κερκυραία αψήφησε τους κοινωνικούς φραγμούς για να βιώσει την χαρά του έρωτα.

Οι σχέσεις της με ποδοσφαιριστές ήταν έντονες και τροφοδότησαν με σκανδαλιστικούς τίτλους τα έντυπα της εποχής: από τον Βασιλείου της ΑΕΚ στον Κωστόπουλο του Παναθηναϊκού και από εκεί σε μια διεθνή ερωτική “καριέρα”, με εντυπωσιακότερο σταθμό τον Σάχη της Περσίας.

Γεννημένη στην Κέρκυρα, η Ρένα Βλαχοπούλου έκανε τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα στη Σπιανάδα, την κεντρική πλατεία του νησιού. Σε ηλικία μόλις 16 ετών ξεσήκωνε τους συμπατριώτες της, με το μπρίο και τη ζεστή φωνή της.

Κάποιο βράδυ, στο κοινό της βρέθηκε ένας άσος του ποδοσφαίρου, ο εικοσιπεντάχρονος Κύπριος παίχτης της ΑΕΚ Κώστας Βασιλείου.

Ο Βασιλείου της ΑΕΚ. Ο πρώτος μεγάλος έρωτας της Ρένας.

Ο Κ. Βασιλείου της ΑΕΚ. Ο πρώτος μεγάλος έρωτας της Ρένας.

Όμορφος, μελαχρινός, με σγουρά μαύρα μαλλιά, ενθουσιάστηκε με τη χαριτωμένη κοπέλα και τη διεκδίκησε. Πολύ σύντομα έγιναν ζευγάρι με κάθε επισημότητα, αφού είχαν τη συγκατάθεση του πατέρα της, ο οποίος έδωσε τις ευλογίες του για γάμο και βίο ανθόσπαρτο! Ωστόσο, η Βλαχοπούλου είχε άλλα σχέδια.

Όπως εκμυστηρεύτηκε αργότερα, ο γάμος της με τον Βασιλείου αποτελούσε για εκείνη ένα διαβατήριο για τη ζωή που είχε πλάσει στα εφηβικά της όνειρα. Το πρώτο βήμα είχε γίνει.

Η δεκαεξάχρονη Ρένα άφηνε πίσω της το νησί και άρχιζε να υφαίνει τον προσωπικό της μύθο στην πρωτεύουσα.

Στην Αθήνα βρίσκει γρήγορα τον δρόμο της και βλέπει τα όνειρά της να παίρνουν μορφή, καθώς πολύ σύντομα αρχίζει να κατακτά το κοινό, που τη γνωρίζει σε παραστάσεις του μουσικού θεάτρου.

Μέσα στη δίνη του πολέμου, η Βλαχοπούλου εμφανίζεται στο πλευρό της Σοφίας Βέμπο, των αδερφών Καλουτά και της Γεωργίας Βασιλειάδου. Σύντομα ωστόσο μαθαίνει πως το παλκοσένικο δεν είναι όλο λάμψη, αλλά μπορεί να κρύβει πόνο πίσω από τα μακιγιαρισμένα πρόσωπα.

Ένα βράδυ του Νοέμβρη του 1940, λίγο πριν βγει στη σκηνή, της έρχονται μαντάτα πως οι γονείς της σκοτώθηκαν ακαριαία από τους βομβαρδισμούς των Ιταλών στην Κέρκυρα.

Με πόνο ψυχής, η νεαρή ηθοποιός φοράει ένα χαμόγελο και βρίσκει τη δύναμη να ερμηνεύσει ένα τραγούδι προτού καταρρεύσει. Ήταν το πιο δυνατό χτύπημα της μοίρας στη ζωή της, ένα χτύπημα που τη σημάδεψε μέχρι το τέλος.

Ατίθαση και ορμητική, αποφασίζει να ζήσει τη ζωή της χωρίς περιορισμούς. «Αξίζουν αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα πάθους, που θα σε απογειώσουν και θα σου δώσουν δύναμη, να ζήσεις τη ζωή σε βάθος –κι ας γκρεμοτσακιστείς μετά», συνήθιζε να λέει.

Ατίθαση και ορμητική, αποφασίζει να ζήσει τη ζωή της χωρίς περιορισμούς. «Αξίζουν αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα πάθους, που θα σε απογειώσουν και θα σου δώσουν δύναμη, να ζήσεις τη ζωή σε βάθος –κι ας γκρεμοτσακιστείς μετά», συνήθιζε να λέει.

Τέσσερα  χρόνια μετά τον γάμο της με τον ποδοσφαιριστή, απασχολεί τις εφημερίδες, όχι με κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα, αλλά με ένα σκανδαλώδες ειδύλλιο.

«Απήχθη εκουσίως η κα Ρένα Βλαχοπούλου», γράφει η κατοχική εφημερίδα του ’43.

«Ο σύζυγος μηνύει. Πράγματι, κατά τας βεβαιώσεις και τας ανακρίσεις του απαρηγορήτου, όπως εμφανίζεται τώρα συζύγου, όστις απειλεί να υποβάλει και μήνυσιν επί μοιχείαν, η άφαντος υπήκουσεν εις νέας υποδείξεις της καρδιάς της, ακολουθήσασα έναν νεαρόν υιόν αποθανόντος τραπεζίτου, όστις από καιρού εφέρετο ως ο φανατικότερος θαυμαστής της».

Το επεισόδιο προκάλεσε αίσθηση, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και στον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού ο «υιός τραπεζίτου» ήταν ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κωστόπουλος!

Ο γοητευτικός, ευειδής και ευκατάστατος bon viveur ενθουσίασε τη νεαρή αρτίστα, που δεν δίστασε να αφήσει σύξυλο και ταπεινωμένο τον Κ. Βασιλείου για χάρη του νέου έρωτα.

Χωρισμός, δεύτερος γάμος, ωστόσο η Ρένα, μαγνητισμένη από τη γλύκα της μποέμ ζωής, που μόλις είχε αρχίσει να ζει, δεν θα μπορούσε να μείνει για πολύ καιρό στο πλευρό ενός άντρα. Μόλις τρία χρόνια μετά τη σκανδαλώδη απαγωγή και ενώ βρίσκεται σε περιοδεία στη Μέση Ανατολή, διαμηνύει στον νέο σύζυγό της, Κωστόπουλο, ότι για εκείνη ο γάμος τους έχει λήξει.

Rena Vlahopoulou _1

Απελευθερωμένη από κάθε μορφής «πρέπει», έκανε τα «θέλω» της πυξίδα, έζησε έντονους έρωτες και γοήτευσε αμέτρητους άντρες. Ανάμεσα στις κατακτήσεις της, συγκαταλέγεται ακόμη και ο Σάχης της Περσίας, Ρεζά Παχλεβί, ο οποίος παντρεύτηκε αργότερα την όμορφη, θλιμμένη πριγκίπισσα Σοράγια. Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για την Κερκυραία.

H ρενα με τον αγαπημένπο της Λαφαζάνη που έμεινε κοντά του έως το τέλος

H Ρένα με τον αγαπημένο της Γιώργο Λαφαζάνη που έμεινε κοντά του έως το τέλος.

Έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια εργένικης ζωής, κι ενώ βρισκόταν στο απόγειο της κινηματογραφικής καριέρας της, η Βλαχοπούλου γνώρισε τον άντρα που έμελλε να την τιθασεύσει. Ήταν ο Γιώργος Λαφαζάνης, ο οποίος τη συντρόφευσε μέχρι το τέλος της πολυκύμαντης και λαμπερής ζωής της. Ακόμα κι εκεί όμως, η Βλαχοπούλου βρήκε τρόπο να πάει κόντρα στο ρεύμα και σε πείσμα όσων λένε ότι οι μεγάλοι έρωτες έχουν άσχημο τέλος, έζησε δίπλα του τον πιο βαθύ και ουσιαστικό έρωτα της ζωής της.

Η Ρένα Βλαχοπούλου πέθανε στις 29 Ιουλίου του 2004, σε ηλικία 81 ετών.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.