Δείτε από κοντά τον κοιμισμένο γίγαντα του Πειραιά. Ο Πύργος χτίστηκε πριν από 44 χρόνια, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Εκπληκτικό βίντεο drone

Είναι το ψηλότερο κτίριο του Πειραιά και το δεύτερο στην Ελλάδα μετά τον Πύργο των Αθηνών. Έχει ύψος 84 μέτρα και αποτελείται από 22 ορόφους. Αν και δεσπόζει στο λιμάνι εδώ και 44 χρόνια ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε για οποιονδήποτε λόγο, εκτός από τους τρεις πρώτους ορόφους.

Η ανέγερσή του άρχισε το 1972 επί δημαρχίας Αριστείδη Σκυλίτση και μετά από νόμο της χούντας του 1968  που αύξησε το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος οικοδόμησης μέχρι 28 ορόφους.
Ο Πύργος φέρει την υπογραφή των αρχιτεκτόνων Ι. Βικέλα, Γ.  Μολφέση και Α. Λοϊζου. Η ανέγερση ολοκληρώθηκε το 1975 ενώ το 1983 πήρε την τελική του μορφή με την επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του με γυαλί και μεταλλικά ελάσματα.

κάμερες, ταράτσα, πύργος, Πειραιάς

Το ύψος του κτιρίου εκμεταλλεύτηκαν οι αρχές για να τοποθετήσουν στην ταράτσα κάμερες και κεραίες της αστυνομίας.

Ο «κοιμισμένος γίγαντας», όπως τον αποκαλούν οι Πειραιώτες, δεν λειτούργησε ποτέ, εκτός από το ισόγειο και τους δύο πρώτους ορόφους οι οποίοι στέγασαν ένα σχολείο, ένα υπερκατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και διάφορες δημόσιες υπηρεσίες. Οι υπόλοιποι όροφοι παρέμειναν έρημοι και ανεκμετάλλευτοι όλα αυτά τα χρόνια.

Η Up Drones Team γύρισε με drone ένα βίντεο που δείχνει το επιβλητικό κτίριο να στέκει έρημο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Διαβάστε:
Στο παλιό Ρολόι του Πειραιά λειτούργησε το πρώτο χρηματιστήριο, αλλά οι έμποροι και οι καπεταναίοι άλλαξαν στέκι γιατί τους υποχρέωσαν να φορούν φράκα! Τρεις φορές αποφασίστηκε η κατεδάφισή του. Ποιος το έριξε
Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια